2012. március 5., hétfő

Még több dobókocka

Ha valakinek tetszettek a múltkori szöges dobókockák, akkor ezeket imádni fogja!

Minden IGAZZY szerepjátékosnak kötelező darabok.

Mielőtt bárki megkérdezi, nincs jutalékom ezekből, egyszerűen csak jópofának tartom őket.

Kockák a kockában

A thinkgeek kínálatában 29.99 US$-ért juthatunk hozzá a "profi" kockatartó zsákhoz. Jobban mondva, a darabjaihoz, mert bizony csak a darabokat kapjuk a csomagban és nekünk kell őket összehegeszteni tűvel és cérnával, vagy egy varrógép segítségével.
Viszont aki rászánja azt a másfél óra kézimunkát, egy ilyen remek kis táskával lehet gazdagabb.
Jogos a kérdés, hogy aki kitalálta a terméket nem gondolt-e arra, hogy a tipikus szerepjátékosnak nem biztos, hogy a szabás-varrás-kézimunka lesz a másik hobbija. Persze bármikor hívhatunk segítséget, így szerető családtagjainkat se hagyjuk ki az örömből.

D20 autós kiegészítő

Az 50'-es évek amerikai autóinak volt kötelező része a visszapillantó tükörről lógó hat oldalú dobókocka, vagy egyéb szőrös plüssállatka. Magyarországon ennek felelt meg a bólogató kutya vagy a tapadókoronggal az üvegre tapasztott különféle figurák.

Az IGAZZY szerepjátékos azonban túllép a szélvédőre tapasztott moncsicsi vagy Elvis figurán és csakis egy óriási piros plüss d20-t hajlandó a kocsijába kitenni.

Természetesen a thinkgeek-en találtam ezt is, 9.99 US$ áron.



Világító kritikus siker kocka

Egy kritikus dobás még soha nem hagyott ennyire mély nyomot!

Ha a d20-al 20-ast dobunk, az önmagában is nagy esemény, hiszen játéktól függően valószínűleg valamilyen óriási siker - vagy balsiker - elé nézünk. Olyan dolgok fognak történni, amit dalnokok énekelnek meg az utókor számára és amit aztán akár mi is még évekig mesélhetünk. GM kezében a 20-as dobás még inkább rémisztő lehet, hiszen egy kritikus találat az ő oldalán minden játékos rémálma.

Ezt a kiváló eseményt még inkább felejthetetlenné tehetjük egy olyan dobókockával, amelyik a 20-as dobás esetén még világít is. Tipikusan a "semmi szükség nincs rá, de mégis kéne egy ilyen" kategória.

A gyártó szerint a belső kapcsolórendszer nem befolyásolja  a dobást, így pont ugyanakkora esélye van a 20-as dobásnak, mint a hagyományos d20-on.

9.99 US$-t megér nektek?


D20 tartó nyaklánc

Újabb példája egy olyan dolognak, amire tényleg semmi szükség nincs, és még élni is tudsz nélküle. A d20 tartó nyaklánc pontosan az, amire a neve alapján gondolunk. Ha van egy ilyenünk, mindig kéznél (vagy inkább nyaknál) lehet egy d20, így a legváratlanabb helyzetekben sem kell lemondani a kockagurítás öröméről.

Hogy kiegészítőnek stílusos-e, nos azt döntse el mindenki maga, mindenesetre bizonyos életkor után én már nem javaslom.

Bár a gyártó szerint unisex, maradjunk annyiban, hogy egy ilyen nyaklánc még akkor sem lesz férfias, ha maga Chuck Norris veszi fel.

A nyaklánccal egy véletlenszerűen (lehet, hogy d100 dobás eredményeként) kiválasztott színű dobókockát kapunk, így ha ezt ajándéknak szánjuk, számoljunk avval is, hogy több, különböző színű dobókockát is kell még hozzá vásárolnunk.

12.99 US$-ért már meg is rendelheted a barátnődnek!



Óriási habszivacs dobókockák

"Hány éves kortól lehet a gyerek kezébe adni egy d8-at?"  - Ez a kérdés minden bizonnyal erősen foglalkoztatja a veterán szerepjátékosokat, akik már az RPG-sek következő generációjának létrehozásán és okításán fáradoznak.

Az óriási habszivacs dobókockákkal már kisgyermekkorban elkezdhetjük utódaink megfelelő irányú RPG-s nevelését, mert lenyelni biztosan nem tudják, anyaguk pedig nem mérgező és nyál-álló.

Sőt a habszivacs arra is jó, hogy a kritikus balsiker dobások miatt felgyülemlett feszültséget levezessük. Nyugodtan hozzávághatjuk a kockát a mesélőhöz ha total-party-kill történne, mert szinte biztosan nem lesz semmi baja. (Persze a következő karakterünk komoly hátránnyal fog indulni emiatt, de ezt már ne feszegessük.)

A 19.99 US$-ért árult készletben d4, d8, d10, d12 és d20 szerepel.


Lánctáska dobókockáknak

A dobókockák védelme minden szerepjátékos számára kötelesség. Akivel gyakran előfordul, hogy vágófegyverek elleni támadástól kell megvédenie e becses tárgyakat, nagyra értékeli majd ezt a kifejezetten dobókockák számára tervezett páncélt. Nem is akármilyen páncélról beszélünk, hanem egy kézzel kovácsolt láncvértről!

Persze nem csak akkor jön jól egy ilyen táska, ha karddal törnek szeretett d20-unkra. Nagyon hasznos akkor is, ha például egy cápáktól nyüzsgő tengerben akarunk Dungeons & Dragons 4th edition-t játszani, és azok a fránya ragadozók bele akarnak harapni a játék alapvető kellékeibe.

Tehát szintén a "teljesen-felesleges-de-mégis-kéne" kategória esélyes győzteséhez van szerencsénk, ráadásul két változatban is kapható: az olcsóbb láncvért és a drágább sodronyvért típusok közül választhatunk, attól függően, hogy becses d10-einknek mekkora védelmet szeretnénk nyújtani.

A cikk írásakor éppen kifogyott a készlet (emberek, tényleg elkapkodtátok az összeset?!) de amúgy 9.99 US$ - 14.99 US$ között mozog az ára.

2 megjegyzés:

  1. A barátnőm a fülében hordott átfúrt (brr) D8-akat és D10-eket. Nincs új a nap alatt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony sose lehet tudni, mikor lesz hirtelen szükség rájuk.

      Törlés