2012. február 21., kedd

Posztajánló: Lemil a különleges tűzfegyverekről

Új sorozat indul, melyben más blogok olyan írásait ajánlom mindenki figyelmébe, ami valami miatt érdekes lehet a Really Old Boyz olvasóinak is.

A Lemil blogon (Had- és rendvédelem-história kicsit másképp) jelent meg a különleges tűzfegyverekről szóló bejegyzés. A WH40K rajongóknak érdekes lehet, hogy már elkezdődött a "technológia sötét kora", ugyanis a sínágyú, a lézerfegyver vagy az autómata sörétes már most is létező fegyverek.

Jó olvasást!

2 megjegyzés:

  1. Jó kis poszt, bár a WH40k szempontjából érdekes fegyverekről elég kevés és eléggé megtévesztő bulvár szintű ismeretek vannak. Például hogy van már 6m/s-os sebességgel acélt átlyukasztó lézerük... ami valójában csak ezredmásodpercekig képes működni, egy erőművel a háta mögött, folyamatos, értsd lövések közti, karbantartással. A rakétaelhárító lézer meg 3 másodperces folyamatos tüzeléssel képes a rakéta üzemanyagát berobbantani.

    http://www.sg.hu/cikkek/84155/hol_vannak_a_lezerfegyverek/0

    VálaszTörlés
  2. OK, tehát még csak most _kezdődik_ a technológia sötét kora. Ha jól tudom a szervomotoros energiapáncélt is már elkezdték kifejleszteni... pár év és jönnek a marinérók..

    VálaszTörlés