2011. november 28., hétfő

Dark Heresy karakter generáló

Hamarosan új Dark Heresy kampányt kezdünk, és mint minden szerepjáték esetében, első teendőnk - a szabálykönyv alapos áttanulmányozása után - a karakter létrehozása.

Ha Dark Heresy-t játszol, kötelező site az Ordo Malleus. Az itt található karaktergeneráló - bár nem tökéletes - a legjobb, amit ma találhatsz. Lássuk hogyan működik!


Regisztráció szükséges. Ha nem regisztrálsz, kb 1 perc után lenullázza amit addig műveltél. De érdemes is regisztrálni, mert a későbbiekben is nyomon tudod követni, mi történik a karaktereddel.

Válassz karriert! A gererátor alapvetően csak az alapkönyv és az Inquisitor's Handbook egyes részeit tartalmazza, tehát ha nem "alap" karriert akarsz, az egy kicsit macerásabb. Ekkor a "Generic" opciót kell kiválasztani. Jó hír viszont, hogy az Errata is be van építve, ez pl. a psy képességek számítgatásánál nagyon jól jön.


Ha megvan a karrier, menjünk be a karakter lapjára. A Background fülön állíthatjuk a kari eredetét. Sajnos számos háttér nem választható (pl. minden táp-mániás psyker kedvence a Dark-Holder).

Amiért nagyon jó a rendszer az a harmadik fülön található Advances rész. Számos alkalommal nem 0-ról induló karaktereket használunk. Ilyenkor jól jön, hogy kiválaszthatjuk, hogy miket tudunk. Itt van egy  kis hátrány, ugyanis ha Elite Advance-et vagy csak simán egy Alternate Carrier-t szeretnénk magunknak, akkor bizony át kell váltani Generic-re és kézzel kiválasztani a felvett készségeket és képességeket. Sajnos mindent 100 xp-nek számol a rendszer, ami persze a legtöbb alternatív karriernél nem igaz, így szükséges jegyezni, hogy mikre is költöttünk már. Továbbá figyeljünk arra, hogy ha Generic-re váltunk, akkor az alap karrierből származó skillek is elvesznek. Ezeket is kézzel kell beírogatni.
A Gear fülön a felszereléseket írhatjuk be. Az alapkönyv és az Inquisitor's-ban található összes fegyver és páncél kiválasztható. Hibajavított értékek találhatók itt is szerencsére, így pl. a bolter-t már a tearing tulajdonsággal láthatjuk. Sajnos a fegyveren és páncélon kívüli eszközöket nem lehet listából választani, de majd egy későbbi cikkben összesítem, az alap akolitusi kalandozócsomagot.

Használjátok a site-ot mert nagyon hasznos!

1 megjegyzés:

  1. Hasznos oldal, viszont szerintem jóval komplexebb és jobban használhatóbb a 40K RPG Character Sheet 6.04.xls.
    DH, RT, DW Ascension grey knights teljes karakteralkotása és felszerelése benne van. Elsőre kicsit komplex de ha belejön az ember villámgyorsan lehet vele alkotni. Magamat leptem meg amikor 5-6 perc alatt összeraktam egy 30.000 xp-s Vindicare assasin-t, felszereléssel együtt.

    VálaszTörlés